Studies and research

Dringt heidehoning door tot zijn belangrijkste concurrent, manukahoning?

Heather-honing zal zijn wereldwijde concurrenten verslaan nadat het in meer dan één recent wetenschappelijk onderzoek werd onthuld als ‘s werelds toonaangevende superfood.

Heidehoning bevat tot 10 keer meer essentiële micronutriënten, mangaan, dan 200 van zijn wereldwijde concurrenten.

Heidehoning behoort ook tot de beste mangaanbevattende voedingsproducten ter wereld.

Onderzoekers van Fera Science Limited hebben eerder deze maand samengewerkt met het in Edinburgh gevestigde Scottish Bee om de voedingswaarde van de honing te onderzoeken, die wordt geproduceerd in Lothians, Dumfriesshire, Stirlingshire, Fife en Aberdeenshire.

Onderzoeksresultaten geven aan dat heidehoning van Scottish Bee Company significant hogere niveaus van een essentiële micronutriënt, mangaan, bevat.

Naast zijn hoge antioxiderende eigenschappen, speelt mangaan een rol bij het helpen vormen en activeren van enzymen in het lichaam die bijdragen aan weefselbeschadiging en het metabolisme van voedingsstoffen. Het helpt ook de gezondheid van de botten te behouden.

Deze doorbraak is een wereldprimeur en verstevigt sterk de positie van deze honing als concurrent van Manuka-honing, wat aangeeft dat heidehoning van Scottish Bee Company een groot aantal positieve gezondheidsvoordelen heeft.

“We waren ons er niet van bewust dat honing van welke aard dan ook een belangrijke bron van mangaan in de voeding zou kunnen zijn voordat dit werk was voltooid”, zei Dr. Adrian Charlton van Fera Science Limited.

Fera’s analytische testdiensten voor voedingsmiddelen en dranken worden ondersteund door wetenschappelijke expertise en gedetailleerde kennis van huidige en opkomende regelgeving en internationaal erkende kwaliteitsnormen.

Posted Link