General information

Baklava met honing maken in 10 minuten

  • 14 vellen baklavadeeg
  • 3 kopjes grof gemalen cashewnoten
  • 1 ½ theelepel kaneel
  • snufje zout
  • 1 kopje geklaarde gesmolten boter

Om het drankje te bereiden

  • 2½ kopjes pure Langnese honing
  • 1 kopje water
  • sap van een halve citroen

Bereidingswijze – baklava met honing maken

  1. Kook honing met water, voeg dan citroensap toe, kook het mengsel een minuut en zet het opzij om af te koelen.
  2. Meng in een kom de walnoten, kaneel en zout.
  3. Snijd de baklavachips volgens de grootte van de gebruikte ovenschaal.
  4. We smeren de schaal in met boter, leggen er een vel baklava-deeg op en bestrijken het met boter. Bedek het met nog een laag baklava-deeg en herhaal hetzelfde proces totdat we 6 vellen op elkaar krijgen.
  5. Strooi de helft van het walnotenmengsel erop en herhaal hetzelfde proces door 4 vellen baklavadeeg toe te voegen en de rest van het notenmengsel erop te strooien. Ten slotte herhalen we hetzelfde proces door de resterende vier baklava-deegvellen toe te voegen en het oppervlak met boter in te smeren.
  6. Snijd de baklava in zuigtabletten en bak 50 minuten in een hete oven op 175°C..
  7. Giet de siroop direct uit de oven over de baklava.