- 14 vellen baklavadeeg
- 3 kopjes grof gemalen cashewnoten
- 1 ½ theelepel kaneel
- snufje zout
- 1 kopje geklaarde gesmolten boter
Om het drankje te bereiden
- 2½ kopjes pure Langnese honing
- 1 kopje water
- sap van een halve citroen
Bereidingswijze – baklava met honing maken
- Kook honing met water, voeg dan citroensap toe, kook het mengsel een minuut en zet het opzij om af te koelen.
- Meng in een kom de walnoten, kaneel en zout.
- Snijd de baklavachips volgens de grootte van de gebruikte ovenschaal.
- We smeren de schaal in met boter, leggen er een vel baklava-deeg op en bestrijken het met boter. Bedek het met nog een laag baklava-deeg en herhaal hetzelfde proces totdat we 6 vellen op elkaar krijgen.
- Strooi de helft van het walnotenmengsel erop en herhaal hetzelfde proces door 4 vellen baklavadeeg toe te voegen en de rest van het notenmengsel erop te strooien. Ten slotte herhalen we hetzelfde proces door de resterende vier baklava-deegvellen toe te voegen en het oppervlak met boter in te smeren.
- Snijd de baklava in zuigtabletten en bak 50 minuten in een hete oven op 175°C..
- Giet de siroop direct uit de oven over de baklava.