Leer 5 manieren om originele honing te onderscheiden van vervalste honing
Sommige honinghandelaren vervalsen of plukken het voordat het rijp is voor winst. Honing verliest zijn voordelen als het wordt geoogst voordat het rijp is. Bijen bewaren honing een maand in “honingraten”, en na deze periode is de honing van hoge kwaliteit.
Onrijpe honing is verdeeld in lagen, waarbij de bovenste laag vloeibaar wordt en de onderste laag stijf of dik wordt door overtollig vocht. Zoals bekend is goede honing niet houdbaar en kan het zijn kwaliteit zelfs honderd jaar behouden, in tegenstelling tot onrijpe honing die fermenteert en verzuurt.
Hoe herken je de originele honing van vervalst? Laten we het antwoord vinden in het volgende:
Hoe herken je de originele honing van vervalst?
Honing is een van de voedingsmiddelen met een hoog voedingsgehalte, wat nuttig is om het lichaam te versterken en gezonder te maken, en om dit voordeel te bereiken, moet u de originele honing kiezen.
De originele honingsoorten delen veel specificaties, waaronder: dichtheid, ontvlambaarheid en de mate van hun vermogen om op te lossen, dus je zult zien dat de tests daarop gebaseerd zullen zijn.
Hier zijn de meest prominente manieren om de originele honing te kennen van vervalst in het volgende:
1- duimtest
De duimtest is gemakkelijk en eenvoudig. Volg deze stappen:
Doe een klein druppeltje honing op je duim.
Controleer of er honing op uw vinger is gemorst of uitgesmeerd.
Hieronder volgt een toelichting op de resultaten:
Vervalst: honing sijpelt en verspreidt zich op de vinger.
Het origineel: de honing blijft intact en verandert niet van samenstelling op de vinger.
Was uw handen grondig na het voltooien van de test.
2- watertest
U kunt als volgt een watertest uitvoeren:
Vul een kopje met water
Voeg een eetlepel honing toe aan het kopje
Hieronder volgt een toelichting op de resultaten:
Vervalst: Honing oplossen in water.
Het origineel: het smelten gebeurt niet volledig en de honing zakt naar de bodem van de beker.
Een van de snelste manieren om onderscheid te maken tussen echte en vervalste honing is een watertest.
3- De brandtest
Hier is een manier om de originele honing te kennen van vervalst met vuur, je hoeft alleen de volgende stappen te volgen:
Neem een droge lucifer.
Doop de punt van de lucifer in honing.
Wrijving tussen de met honing doordrenkte stok en het luciferdoosje, alsof je het aansteekt.
Hieronder volgt een toelichting op de resultaten:
Namaak: De lucifer zal helemaal niet oplichten, omdat vervalste honing vocht bevat dat afkomstig is van de toevoegingen die eraan zijn toegevoegd.
ORIGINEEL: De lucifer zal gemakkelijk oplichten en de fakkel zal nog steeds worden aangestoken door de honing.
U kunt ook nog een test doen om te profiteren van de ontstekingsfunctie van de kaars. Doop de lont van de kaars in honing en steek hem in brand. Als het goed werkt, geeft dit aan dat de honing origineel is.
4- Test het mengsel van water en azijn
Hoe herken je de originele honing van vervalst? Meestal heb je geduld nodig tijdens het aanbrengen, maar dat geeft niet, het doel is het geduld waard.
Hier zijn de stappen voor het testen van azijn en water in het volgende:
Voeg wat water toe in een kleine kom.
Voeg 2-3 druppels azijn toe aan het water.
Voeg honing toe aan het mengsel en meng het goed.
Hieronder volgt een toelichting op de resultaten:
Vervalst: schuimvorming tijdens het mengen.
Oorspronkelijk: Er verschijnt geen schuim.
U kunt twee of meer tests doen om de veiligheid van 100% honing te verifiëren.
5- Vloeipapiertest
Een van de kenmerken van originele honing is dat het een hoge dichtheid heeft, dus vloeipapier laat zien hoe goed de honing is.
Dit zijn de stappen voor een vloeipapiertest:
Doe een beetje honing op vloeipapier.
Wacht even.
Hieronder volgt een toelichting op de resultaten:
Vervalst: Vloeipapier absorbeert honing, wat aangeeft dat het is verdund met suiker.
Vervalst: Vloeipapier absorbeert honing, wat aangeeft dat het is verdund met suiker.
Tips bij het kopen van honing
1- Lees het etiket op de honingverpakking voordat je het koopt, want je zult ontdekken of het naast honing nog andere stoffen bevat.
2- Koop honing uit de primaire bronnen, d.w.z. van mensen die bijen houden, je zorgt voor de kwaliteit van honing.
3- Gooi de vervalste honing weg zodra je dit weet, omdat het vaak grote hoeveelheden suiker bevat die schadelijk zijn voor de